Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 

 

Ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Μεταφορών και Επικοινωνιών, Νίκος Σηφουνάκης, σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για την πώληση του ΟΤΕ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με συνοπτικές διαδικασίες και με πρακτικές μυστικής διπλωματίας, η κυβέρνηση προχωράει στην εκχώρηση σε γερμανικό όμιλο της δημόσιας περιουσίας και συγκεκριμένα του ΟΤΕ.
Χωρίς υπεύθυνη ενημέρωση των κομμάτων για την πορεία διαπραγμάτευσης με τους γερμανούς, η κυβέρνηση, μέσω επιλεκτικών διαρροών στον Τύπο, επιχειρεί να προετοιμάσει το έδαφος για το ξεπούλημα του ΟΤΕ.
Επιχειρεί επίσης, με τον φερετζέ της δήθεν συνδιοίκησης να «χρυσώσει το χάπι» για την εκχώρηση της διοίκησης και του management  του Οργανισμού στον γερμανικό όμιλο.
Η κυβέρνηση του κ. Καραμανλή πρωτοτυπεί  και πάλι σε νεοφιλελεύθερες εμπνεύσεις, προκειμένου να καλύψει τις μαύρες τρύπες που η ίδια δημιούργησε.  Καθιστά την Ελλάδα την μοναδική χώρα, στον πυρήνα των 15 πιο αναπτυγμένων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που εκποιεί τις  τηλεπικοινωνίες της.
Ο ΟΤΕ είναι δημόσια περιουσία και στρατηγικής σημασίας πυλώνας, όχι μόνο για την εθνική ασφάλεια αλλά και για την ανάπτυξή της χώρας. Η εκποίηση του, είναι πολιτικό και οικονομικό έγκλημα εις βάρος του Ελληνικού Λαού.»